Loading Events

Bocskai Filmklub, “Semmelweis” / Bocskai Film Club, “Semmelweis”

June 29 @ 5:00 pm - 7:00 pm EDT

A Bocskai Filmklub a New York-i Liszt Intézet közreműködésével Június 29-én délután 5-től bemutatja a Semmelweis című magyar életrajzi dráma filmet a Nyugat-oldali Református Templomban.

Ma legendaként emlékszünk Semmelweisre: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője (Gálffi László) számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok…
És dolgozott mellette egy szülésznő (Nagy Katica), aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

Utóbbi idők legjobb magyar filmjét tehát június 29-én délután 5-től tekinthetik meg a Nyugat oldali Református Templomban. A vetítés angol felirattal látható.

The Bocskai Film Club, in collaboration with the Liszt Intézet in New York cordially invites you to a viewing of “Semmelweis” on Saturday, June 29 at 5 P.M. at the West Side Reformed Church. This film is recommended for audiences 12 and over and will be in Hungarian.

Share This Event

356603
DD
DAYS
HH
HOURS
MM
MIN
SS
SEC

Details

Date:
June 29
Time:
5:00 pm - 7:00 pm EDT
Website:
www.bocskairadio.org

Venue

Hungarian Reformed Church West Side
15300 Puritas Ave
Cleveland,OH44135US
+ Google Map

Organizer

Bocskai Radio